kraken

Alla inlägg under december 2011

Av kraken - 21 december 2011 12:25

ÅÅ vad lycklig jag var när snön faktiskt låg kvar när jag vaknade i morse! Var faktiskt lite orolig för att det skulle ha smält bort tills i dag. Så nu ska jag gå ut och gå en runda i den den fina och ljusa snön =)


 

Av kraken - 20 december 2011 22:30

Det har snöat hela dagen och hela kvällen, så nu ligger det ett fint vitt täcke över hela de småländska skogarna. Mysigt. Hoppas bara det kan ligga kvar till julafton, tyvärr verkar det ju inte så på väderrapporten. Men man kan ju alltid hoppas. 

Har haft filmkväll här hemma med ungdomarna i kväll, vi var inte så många. Men det var väldigt mysigt i alla fall. När de hade gått gick jag ut och lånade grannens snöskyffel och skottade både han och min lilla uppfart. Åå jag älskar snön, speciellt så här lite lagom med snö hihi.


   


PS kortet utan avsändare var från morbror Kurt, söte han   

Av kraken - 20 december 2011 16:21

Jag älskar, älskar att få brev, ja inte räkningar då. Men julkort och sådant nu vet. I dag fick jag fyra julkort på en gång, gissa om lyckan var gjord haha. 

Men funderar på om jag fått en hemlig beundrare, för ett av korten hade ingen avsändare...

Och jag känner inte direkt igen handstilen heller. Vet du vem som skickat de??

   

M

M

M

M

M





I övrigt har jag varit i Gnosjö i dag och umgåtts med finaste Lovisa och Charlie  

   


Charlie från sin allra snyggaste sida, när han gör prutt-ljud med munnen   


 


Av kraken - 19 december 2011 23:36

Jag har precis sett på filmen Kronjuvelerna av Ella Lemhagen. Galet vad bra, min nya favorit! 

Har ett hjärta för svensk film och denna ligger just nu på min topp lista. 


"Första nyckeln går till lyckan.

Andra nyclekn går till glädjen.

Tredje nyckeln går till kärleken.

Den fjärde nyckeln får man själv lista ut vart den går."


 




Jag vet nu vart fjärde nyckeln går, den går till himmelens port....

Av kraken - 19 december 2011 14:42

Jag måste verkligen ha varit trött i går för jag gick och la mig strax efter tolv och somnade ungefär på stört.

Ställde klockan på halv nio, för att jag inte skulle sova ända till tio som jag brukar på måndagar (då jag i vanliga fall är ledig). Men fatta att jag blev förvånad när jag vaknade av mig själv. Låg och gottade mig lite i sängen och tittade sedan på klockan, men den var inte alls åtta som  jag trodde (eftersom klockan inte ringt) Den var halv två två... HALV TVÅ!

Kollar på mobilen och ser att jag stäng av mina larm och bara sovit vidare, har inte ett minne av att klockan ringt. 

Så här länge har jag inte sovit så långt jag kan minnas.  Eller jo, när jag jobbat natt brukar jag sova till två halv tre. Men då har jag jobbat natt, i går gick jag och la mig strax efter tolv!

Sjukt, tror det här med läkarbesök och alla tankar och oro kring operationen har tagit på mig mer än jag vill erkänna. För just nu tar det upp så otroligt mycket av mina tankar och av min energi. 


Jag tycker rent ut sagt att det är skit jobbigt.

Fast så får jag visst inte tycka. Ska enligt alla andra tycka att nu ska allt bli jätte bra, tjolahopp nu ska vi vara glada, tredje gången gillt liksom. 

Men jag tycker inte så, tycker det är skitjobbigt! Det är faktiskt jag som utsätter mig för en stor risk då jag genomgår den här operationen. Alla operationer oavsett storlek innebär en risk, och detta är definitivt ingen lite operation. 

Fast jag har inte mycket val, men jag är inte "tjolahopp, hej svej" jätte glad för det.

Jag är ledsen, ledsen och bitter och arg för att jag faktiskt måste bli opererad igen. För att jag måste vara sjukskriven igen, för att jag gått med det här i fyra år och nu måste göra om alltihop en gång till.


Och jag är orolig för att det inte går att lämna några som helst garantier för att operationen blir bra. Och för att det finns risk för att smärtan inte alls kommer att försvinna, något som de flesta tycker att man inte ska tänka på. Men risken finns där och jag måste ta det i bakting, inte bara strunta i det och blint tro att allt kommer bli jätte bra.

Nej jag är inte glad och inte förväntansfull alls. Jag är ledsen och arg och så förbannat trött.


Bild från 2009

 

Av kraken - 18 december 2011 23:46

Jag har en lite ovanlig hobby som inte så många vet om. Jag samlar på kort. Julkort, vykort, födelsedags kort, kort som vänner och släktingar skickat på semestern, några gamla brev från brevvänner, ja allt. 

Har en hel kartong full, några ända sedan jag var 4-5 år. Korten jag har är inte bara mina, de är min familjs. Har några som är till mamma och pappa, några gamla julkort till syster. Men nästan alla är adresserade till familjen eller till mig. De flesta är julkort och födelsedags kort. 

Är kul att läsa alla gamla kort och minnas när man fått dem. Har några extra värdefulla från tex från mormor och morfar (som inte lever längre), brev från mycket kära vänner och grattis kort från studenten. 


Här om dagen fick jag en idé, jag ville göra en tavla där jag kan sätta upp några av korten.Både gamla och nya. Åkte till second hand i Gislaved och införskaffade en gammal tavla. Slog ut själva tavlan (som var rätt ful och) tog ramen och målade om den med vit spray färg. Satte i grov tråd och hängde upp den på väggen. Blev riktigt bra tycker jag  



Alla korten/breven

   


Madicken och Elisabeth kort från dagis. Tror det är från när jag låg på sjukhus. 

 


Baksidan av kortet ovan. Stämpel säger 1990, då var jag fyra år.

 


Hittade även ett gammalt skolkort på min fina mamma   

 


Tavlan jag gjort.

     

Av kraken - 17 december 2011 23:47

Råkade vist handla lite på bonprix nyss, oops... Köpte en nyårsblåsa där för några veckor sedan. 
Så förbannat snygg rent ut sagt! Så jag loggade in och beställde en klänning och ett linne till i dag.

Vissa grejer de har är rena skiten och annat är super fint. Men lite konstiga snitt har de på vissa kläder, och stora storlekar. Så ska du beställa, beställ gärna en storlek mindre än du brukar så kommer det sitta perfekt =)


Linne

  


Klänning



    

Av kraken - 17 december 2011 19:39

Satte upp håret innan i dag, det hängde och var ivägen, så jag lekte lite och det blev faktiskt riktigt fint. Värsta uppstäningen. Fråga mig inte hur jag gjorde bara, för det vet jag inte hahah. Tvinnade och satte upp med hårnålar mer exakt beskrivning än så går inte att få haha. 


       

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards