Direktlänk till inlägg 10 oktober 2011
Fick för mig att baka nu i kväll när jag kom hem från stan (där jag köpt skit dyra höst skor, fikat med Karin och ätit kvällsmat med mamma)
Skulle gentligen baka i morgon, men tänkte att klockan är ju "bara" åtta, så det hinner jag ju innan det blir allt för sent.
Nu 3 1/2 timme, 50 mini rainbow cupcakes och 90 bullar senare är jag klar haha.
Har precis städat undan allt bak och har sista plåten i ugen.
Gjorde vanliga kanelbullar, vaniljbullar och för första gången blåbärsbullar. De blev skit goda allihop ! (Har smakat en av varje).
Fattar inte riktigt varför jag aldrig kan baka lagom?!? Blir alltid bullbak på typ 100 bullar när jag bakar.
Har ju inte ens plats i frysen för hälften av det jag bakat (hur tänkte jag där liksom?)
Men men, vi har medarbetar träff på onsdag och ska träffas här i Smålandsstenar denna gången, så jag ska bjuda på lite bullar då tänkte jag, blir nog blåbärsbullarna. För fy farao vad de blev goda!
Först gör bara vanlig bulldeg, gör sedan en kräm på rumsvarmt margarin och ett par teskedar vaniljsocker och några matskedar vanligt socker. (Vet inte hur mycket jag brukar ta, men mycket kräm är gott haha). Typ 4 tsk vaniljsocker, 4 msk vanligt socker till 100 g smör, som du brer ut över din utkavlade deg.
Blanda sedan de frysta eller färska blåbär med lite potatismjöl (mer om de är frysta) och stör dem i en rand mitt över degen. Sedan rullar du ihop hela kalaset och skär upp lagom bullar.
Det blir ganska så söligt med blåbären, så ha ett bakbord eller någon bra skärbräda/plåt att ha allt på då du inte förstör ditt köksbord eller dina bänkar.
Några av bullarna
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|