kraken

Alla inlägg den 4 juli 2011

Av kraken - 4 juli 2011 22:49

Har fått flera frågor angående vad det är för fel på min höft. Så tänkte svara på det i ett inlägg. 

Jag är född med en mycket svår höftledsluxation på höger höft, plus att mitt panhuvud i stort sett var platt och min högra ben var 3 cm korater än mitt vänstra och jag hade en delad och outvecklat höftkula.

Jag fick först ligga i en så kallad vagga i tre månader (tror jag det var) men det hjälpte ingenting. Så jag genomgick 4 stora operationer som liten, där specialister byggde upp min höft så gott de kunde. Jag låg på sjukhus i stort sett de två-tre första åren av mitt liv. Efter varje operation gipsades jag från midjan och ner till tårna på höger höft.

Kommer inte ihåg mycket av detta, men kan aldrig komma ihåg att jag hade ont, trots operationer och sjukhus besök om vart annat. 

   

Utvecklade på grund av min sneda gång skolios (sned ryggrad) och jag fick korsett. Inte en sådan där snygg en som man ser i gamla filmer, utan en i plast, PLAST! Den fick jag ha i tre år. 

Har även opererat knäna, stoppat växten i det "friska" benet så högerbenet fick växa ifatt, så nu skiljer det runt 0.5 cm på mina ben.

 

Ha aldrig kunnat springa, knapt jogga. Gymnastiken deltog jag i så gott jag kunde.


När jag gick på gymnasiet började jag få mer och mer ont i höften, läkarna viste inte vad de skulle göra, min höft ja eller det de byggt upp till en höft började bli utsliten. Jag var för ung för en höftprotes och min höft var för mycket karvad i för att göra något mer än en steloperation.

Men en steloperation gick jag inte med på, vägrade helt enkelt. 

Läkarna viste inte riktigt vad de skulle göra, men när jag efter studenten flyttade till Örebro för att plugga blev jag remiterad till en specialist där. Som i sin tur tog kontakt med en av Sverigest bästa läkare när det kommer till höft och fotleder.


Efter många undersökningar så bestämde de att de skulle göra en höftplastik på mig i alla fall. Jag skulle helt "enekt" få en ny höft. Är ung och kommer få byta leden igen om ca 15-20 år men det var det bästa alternativiet. Så maj 2007 gjorde jag vad jag trodde skulle bli min sista operaton på väldigt, väldigt länge.


Jag fick tyvärr en stor infekton i samband med operationen och låg inne på sjukhus med stark antibiotika i en månad istället för en vecka. Läkarna fick gå in och "städa" i opearions såret och skära bort infetionen två gånger. Jag åt antibiotika i ett halvå, hade stora smärtor och när jag sen fick börja träna igen hade jag ungefär 10% muskelstyrka kvar i mitt ben. 

Hade lååång träning framför mig.

Dock gick det långsamt, väldigt långsamt, för långsamt. Och jag hade ont, skit ont. Mer ont änn innan jag opererade mig och efter två år av sjukgymnastik, massa läkarbesök, olika röntken och få framsteg så upptäckte läkarna till slut att min höft aldrig läkt fast ordentligt. Jag hade alltså gått med en glappande protes inne i min höft i två år!


Februari 2010 så gjordes hela operationen om igen och jag var åter på ruta ett när det kom till träning.

Har gått på kryckor/krycka nu i lite mer än fyra år. Detta då musklerna i min höft är för svagade efter allt som hänt.

Så nu har jag en ****** massa träning framför mig innan jag förhoppningsvis kan bli frisk.


Har även efter minimalt med motion (bara sjukgymnastik) massa mediciner och en hel del tröstätande gått upp 15 kilo. Inte kul! Så nu jäklar är det andra bullar som gäller (hälsobullar haha). 

Är dock galet trött på allt vad träning och sjukgymnastik heter just nu. Så har tagit en kort paous och försöker peppa mig själv (går dock sådär)


Jaha, det var em låång historia om mitt liv typ   


Andra frågor?

Av kraken - 4 juli 2011 14:00

Surfade runt på youtube i går i sökande efter lite tips på nya frisyrer.

Blev en "bulle i nacken med två flätor på sidorna.

Här är videon jag inspirerades ifrån =)

http://www.youtube.com/watch?v=6YiPeUONac0&feature=related


     

Sist en jätte suddig bild på hela mig =)

 

Av kraken - 4 juli 2011 12:30

Jag har som "projet" i sommar att gå ner ett par kilo. Förra sommaren gick jag ner 4 kilo utan att ens försöka. Bara genom att jobba på schema. Så jag tänkte att om jag anstränger mig lite så borde jag ju kunna gå ner i alla fall det dubbla.

Försöker äta nyttigare och framför allt på mer bestämda tider. Och sen röra lite mer på mig, vilket går sådär med en opererad höft och en krycka i släptåg.

Men 1 och 1/2 kilo har jag gått ner i alla fall och det är alltid en början   


Drack massa herbalife förra hösten och det funkade ju jätte bra, (gick ner 6 kilo på typ 2 månader) tills jag slutade och gick upp Allt plus 4 kilo till. Kul, NOT!


Så nu får det bli den "hårda vägen" Tar mig däremot en måltids shake ibland till mellanmål, eller någon gång till frukost. För jag är så galet dålig på att äta frukost. Och en shake är bättre än ingenting tänker jag.

Men i går drack jag den äckligaste shaken någonsin, den gick verkligen inte att dricka (kräks lite i munnen när jag tänker på det).

Var tvungen att hälla ut den. Brukar tycka att nutrillett (färdiga) smothies är rätt ok annars, men den här, nej fy!


 

Hur kan folk dricka sån skit?

     

Av kraken - 4 juli 2011 10:56

Kände att det började flimra lite för ögonen och dunka i huvudet när jag var på väg hem från filmkvällen i går. Då visste jag att det var på gång.

Var bara att ta sig hem fort som sjutton och trycka i sig några alvedon och gå och lägga sig. Var i säng redan halv nio i går kväll, med en dundrande migrän.

Som tur var så var den borta när jag vaknade i morse.

Hatar migrän, kan bli sängliggande i 2-3 dagar om jag har otur.

Måste nog beställa tid hos farbror doktorn tror jag, så jag kan få en ordentlig medicin utskriven. Har provat sådan där "spraj i näsan medicin" och den funkade jätte bra!

Så ska nog be att få den.

Får ganska lätt migrän faktiskt, speciellt om jag jobbat eller stressat mycket, sen så fort jag är ledig eller slappnar av ordentligt så kommer den där nedrans migränen som ett brev på posten.


Har du migrän?

Och vad anväder du för medicin i så fall??


Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards