Direktlänk till inlägg 6 februari 2012
Blev lite bakning i dag i alla fall. Två av mina ungdomsledarkollegor Eric och Micke kom förbi efter de varit i Ullared och fikade. Gjorde äppelpaj och prövade för första gången att göra maränger.
Äppelkakan blev toppen bra (som vanligt haha) men marängerna blev inte så hårda som de skulle. Få ha inne dem lite längre nästa gång =)
Här kommer mitt enkla recept på en knäckig äppelkaka till ungefär 5-6 personer
6 äpplen
150 g smör
1.5 dl socker
3 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
ca 2 msk kanel
1 Sätt ugnen på 175 grader
2 Skala och kärna ut och dela 6 äpplen och lägg dem i en ungsfast form.
3 Strö ca 2 matskedar kanel över äpple bitarna och vänd runt på dem lite, så de blir kanel runt hela äppelbitarna.
4 Smält smöret i en kastrull, dra av den från värmen och blanda i socker, havregryn, mjöl, bakpulver, sirap och mjöl.
5 Fördela smeten över äpplena och ställ i ugnen ca 30 min tills pajen är gyllene och knäckig.
Servera med vaniljsås eller glass.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|