kraken

Alla inlägg under mars 2015

Av kraken - 18 mars 2015 22:37

I dag började jag dagen med att ligga i sängen och morna mig i vår solen som lös in från fönstret med fågelkvitter som bakgrundsmusik. Detta medans jag funderade på vilken ljudbok jag ska börja lyssna på nu, vad jag skulle baka för kaka att ta med till Emanuels mormor Astrid under dagen och bara njuta av min lediga dag. Det var härligt och precis vad jag behövde. Ligga och slappna av och vila, utan att sova. Bara tänka och ligga i lugn och ro och fundera.

Senare bakade jag kladdiga lchf choklad muffins med hallon mousse till, cyklade ner i vårsolen till stationen och tog tåget till Värnamo där jag mötte upp Emanuel för att åka till Bondstorp.

Där fikade vi och umgicks med Emanuels fantastiska mormor Astrid. På vägen hem körde vi småvägar genom skogen och hittade årets första tussilago. Massa vårkänslor, en lugn och behaglig dag och fullt med energi påfyllning. 


 

Av kraken - 17 mars 2015 21:47

Har jobbat dygn från i går tills i dag och var helt slut när jag kom hem. Ibland suger det musten ur en att vara professionell och duktig jämt och jag vill bara strypa mina ungdomar. Fy! Och att komma hem efter ett dygns jobb med bara tre timmars sömn gör en inte jätte rolig. Så jag kröp ner i sängen och sov ett par timmar. Sen var jag fit for fight igen och kunde åka iväg till scouterna med ett leende på läpparna. Härligt! Och det var roligt at träffa mina tjejer igen, träffar bara mina utmanarscouter en gång i månaden nu. Så det är extra kul när man väl ses. I dag har vi pratat läger och pysslat projekt inför de, kommer bli toppen!



Av kraken - 14 mars 2015 23:30

I dag har vi varit och firat Vilgot som nu är hela ett år, galet vad fort de gått, lilla plutten börjar bli stor. Kolla in den fina uggle tårtan på bilden nedan, den gillade jag skarpt i dubbel bemärkelse! Sen kollade vi på mello och bara mös hela kvällen. Härligt! I morgon ska jag jobba lite extra åt min kollega som blev pappa i fredags. Hoppas det kommer gå bra, är trött nu, men hoppas jag känner mig pigg och glad i morgon. 


 

Av kraken - 11 mars 2015 21:59

I dag har varit en helt fantastiskt härlig dag, i flera bemärkelser. Har spenderat i sort sett hela dagen i Ölmstad hos fina Mikaela. Pratat, ätit god mat, busat med deras nya vovve, pratat ännu mer och liksom bara haft en skön dag. Så gott att få dela sina tankar med någon som inte alltid ger svar utan låter en hitta sina egna svar, bara genom att få säga de man tänker högt. Sådant är kvalitets tid de!
Vi avslutade dagen med en tur på Ikea innan jag begav mig hem igen.
Lyssnade på ljudbok hela vägen hem och bara njöt och tog in dagen liksom, filosofiskt och väldigt skönt.

Av kraken - 9 mars 2015 14:19

I dag är det måndag, ledig härlig måndag och fyra dagar utan socker. Ja eller nääästan helt utan socker. För i går efter jobbet åkte jag och mina kvinnliga kollegor upp till Jönköping för att hälsa på en annan kollegor som nyligen fått barn och är hemma och är mamma ledig. Och då hade jag med mig en LCHF choklad mousse som innehöll lite mörk 70%choklad och alltså lite socker. Men de var så lite att de inte ens räknas. Och det känns bra, lite roligt att "hej här kommer jag med min egen burk med efterrätt" haha men hon fattade och de fick bra. Medan de andra smaskade tårta så mumsade jag på min mousse och var fullt nöjd med de. Och de kändes väldans bra! Att både kunna motstå en tårta, att umgås med kollegorna.

Sockersuget är nu nästan helt borta, och jag har ingen huvudvärk längre. Göttnas! 

I dag är jag som sagt ledig och Emanuel han jobbar kväll. Så vi har haft hela förmiddagen ihop. Så vi har putsat fönster. Eller han har putsat och jag har torkat fönsterbrädor och fixat med blommorna. Sen käkade vi lax med massa fet hollandaisesås och sallad.

Sen medans han begav sig till jobbet satte jag mig en sväng på altanen och njöt av solen. Helt underbart med en så vindstilla hörna och massa sol! I eftermiddag kommer Karin och vi ska ut och gå i det härliga vädret och sen käka pulled pork som jag tjoffade in i ugnen i förmiddags. Bra med effektiva dagar när man hinner med mycket. 

  

På väg till Jönköping med några av kollegorna.

 




Av kraken - 7 mars 2015 15:21

Dag två helt utan socker och kolhydrater och jag har HUVUDVÄRK! Men det är bara att stå ut, sitter på jobbet och käkar ost haha. Bra substitut.

LCHF mat att undvika

Av kraken - 6 mars 2015 13:17

Är ledig i dag med, jobbar ju dygn i morgon. Så i dag har jag städat och tvättat hemma. Detta samtidigt som jag sprungit i kylskåpet och käkat hallon haha. Nu är det strikt LCHF som gäller igen, har fuskat alldeles för mycket sen i julas och har gått upp två kilo sen dess. Och de var ju inte de jag ville! Jag ska ju ner i vikt, inte tvärt om. Att stå still kan ju vara ok, men att gå upp är ju bajs. Så nu kör jag hårt igen. Höll ju min vikt bra hela förra året, men med massa godis och potatis och annat onyttigt så är det ju inte konstigt att man går upp i vikt. Nehe, nu får jag ta tag i mitt liv igen.

Så hej LCHF hej då socker. Så träffar du en vresig och sur tjej i en-två veckor framöver är det för att jag socker avgiftar mig och antagligen har abstinens, första tre-fyra dagarna är alltid värst, men med hallon går det lite lättare. 

Så här ser kylskåpet ut nu. 

 

Av kraken - 4 mars 2015 19:21

Jag har varit ledig i dag, skönt, kan behövas lite ledigt när man ska jobba helgen. Jag har varit på sjukan på läkarbesök, dock kom jag en hem timme för tidigt haha. Hade kollat fel på lappen, men jag gick ner till caféet och fikade en stund, surfade lite på telefonen och sen var det dax. Och läkarbesöket gick bra och det var ju skönt. 

Sen har fina Sara och Viggo varit här, kul att umgås lite. Var så länge sedan nu.

I övrigt har det varit en klassisk mars dag i dag, hagel, sol, regn allt inom loppet av en timme haha. 

  

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards