kraken

Alla inlägg under september 2014

Av kraken - 19 september 2014 17:56

Fy jag var helt slut när jag kom hem i förmiddags, har jobbat från 09.00 i går till 09.00 i dag. Och med en natt med för lite sömn plus att det har varit ett intensivt dygn på jobbet med mycket att göra och fixa så var jag trött när jag kom hem. Men de har ju gått bra i alla fall.

När jag kom hem så slängde jag in lite tvätt och donade lite är hemma. Efter de sov jag två timmar på soffan. Sen ringde syrran och väckte mig och vi gick en tur i elljusspåret, skönt och välbehövligt.

Nu sitter både jag och Emanuel nyduschade och nerkrupna i soffan för en slappkväll framför tvn. För i morgon blir en till jobbar dag. Ska jobba extra åt min kollega Jonas som ska gifta sig, klart man ställer upp då! =)


 

Av kraken - 17 september 2014 15:47

Åkte med en kollega till jobbet i dag då vi haft utbildning. Tyvärr var han tvungen att åka hem tidigt på grund av sjukt barn. Så jag får ta bussen hem. Kollar tiderna och ser att de går en buss halv fyra. Toppen!
Jag går på bussen, frågar lite osäkert om de är denna som går till Värnamo? Busschauffören frågar vart jag ska? Forsheda svarar jag. Ja du kan åka med mig. Men du måste byta i Gislaved. Ok säger jag, men går de ingen buss direkt till Värnamo nu vid halv, de stod de i tabellen. Han kollar i sin tabell, kollar, kollar, frågar var de var jag skulle, kollar igen (får vänta säkert 5 min) sen pekar han på en buss som kör förbi oss ut på gatan, och säger "jo den går direkt till Värnamo" ... Ok säger jag, men den gick ju nu medan jag väntade på svar från dig. Busschauffören ler och säger att de blir 54 kr och du får byta i Gislaved...
Bara att betala och de glad ut, nu kommer jag vara hemma först vid kvart över fem istället för vid fyra. Och jag har ärende i Värnamo jag måste fixa i dag innan klockan sex. Får hoppas jag hinner de.

 

Av kraken - 16 september 2014 12:32


Jag fick tag på min gamla sjukgymnast i dag och vi bokade en tid. Ska dit om två veckor, känns bra! Ingen remiss behövdes heller. Så nu får vi se vad han säger och om han kan hjälpa mig, jag hoppas de. 



En annan tid jag behöver boka är tid hos frissan. Mitt hår börjar bli långt och slitet. Så nu funderar jag på hur min nya frisyr ska se ut. Blir nog lite ny, lite mörkare färg i de och sen har jag inte bestämt mer. 

Man kan göra mycket med lite hår, bara man har idéerna och inspirationen. Och om man övar kan man göra massa invecklat med flätor och uppsättningar. Jag gillar flätor, är roligt att se hur mycket man kan göra med olika sätt att fläta. Och man kommer långt med bara lite fantasi, ett gummiband och några hårnålar. 


 







Av kraken - 15 september 2014 22:01

Har varit hos sjukgymnasten i dag, vilken förbannad besvikelse rent ut sagt... Där fanns ingen hjälp att få, var så fruktansvärt besviken och ledsen när jag kom hem. Efter 6 höftoperationer och en önskan om att kunna få hjälp att släppa kryckan hoppades jag på mer hjälp faktiskt. Men icke.

La mig och sov i fyra timmar och orkade inte med dagen mer. Sen ringde syrran och tvingade med mig ut på en tur runt lilla elljusspåret och sen kändes de lite bättre. Nu sitter jag och kollar på film och har käkat brie. Brie kan hjälpa mot mycket :)
Och i morgon ska jag ta nya tag och ringa min gamla sjukgymnast som nu är egen. Hoppas han han hjälpa mig istället, eller hänvisa mig till någon som kan. 


 




Av kraken - 14 september 2014 14:43

I dag är de val i Sverige, jag ska rösta, jag ska självklart rösta!
Efter en kväll på jobbet där jag suttit med två 17 åriga killar och pratat drömmar och framtidstro ska jag rösta!
Vi pratade om hopp, om livet och framtiden och med drömmar om jobb och utbildning ska jag ska så klart rösta!
Killarna jag pratade med i går är två ensamkommande flykting ungdomar som drömmer om ett liv i Sverige. Som flytt från krig och död, som tvingats lämna allt de någonsin kännt till, i går fick jag drömma om framtiden med dem.
Så självklart ska jag rösta!
Killarna drömmer, hoppas och jobbar stenhårt för ett bra liv i Sverige. Dom längtar efter att få börja plugga, efter att få jobba, efter kärlek, efter solidaritet, efter vänskap och efter ett starkt Sverige. Ett Sverige som de kan få bo, leva i och vara med att bygga vidare till något ännu bättre.
Så självklart ska jag rösta.
Vad jag ska rösta på är inte så lätt, vad jag inte ska rösta på är en självklarhet. Och att jag ska rösta är ett måste!
Nu ska jag gå och rösta! Rösta för ett öppet, starkare och mindre rasistiskt Sverige!


Av kraken - 11 september 2014 16:54

I dag efter att jag städat och donat här hemma råkade jag somna en halvtimme på soffan, med datorn i knät. Så jag vaknade helt förvirrad när Emanuel kom hem vid tre tiden och visset knappt vart jag befann mig haha. Men de gjorde inget, behövde nog sova lite hihi.
Min fina, fina Emanuel överraskade i alla fall mig med blommor och gofika. Liksom sådär bara därför att. Och jag blev så himla glad! Tack!
Han hade även med sig en nyinköpt router så vi kan få trådlöst internt här hemma. Så medan jag och Emanuel byte plats i soffan och han sov en liten stund efter jobbet så installerade jag vår router. Så nu har vi äntligen nätverk hemma!
Efter de bestämde vi att vi ska ha myskväll med film, hemlagade revbensspjäll och gotte i kväll.
Och även om jag är fullt medveten om att man inte kan punktträna bort kalorier och kolhydrater, så har vi varit ute och gått en sväng nu innan myset. För att väga upp lite haha.
Jag gick en liten runda, då jag ska simma i morgon med och Emanuel traskade vidare runt elljusspåret när vi närmade oss hemma igen.
Men nu ska de kokas revbensspjäll!

Av kraken - 11 september 2014 13:08

I dag har jag sovit länge sen haft städ dag här hemma. Har damsugat, torkat golv, hängt tvätt och vattnat blommor. Känner mig duktig och det känns gott att ha rent och fit omkrign sig. Nu är jag redo för helg =) 

I  morgon ska jag simma med Karin och sen ska hon jag och Frida käka kräftor och ha myskväll här hemma. Sen lördag-söndag ska jag jobba mitt första helgpass på nya schemat. Känns lyxigt att jobba helg och ändå vara ledig fredagen, tummen upp för de!




Av kraken - 10 september 2014 10:23

Är ledig i dag och de känns skönt efter två intensiva dagars utbildning på jobbet och skönt när jag ska jobba i helgen. Vi har denna veckat börjat på nytt schema, jag har gått upp från 75% tjänst till ca 85% tjänst, känns bra. Alla i min personalgrupp har fått gå upp lite i tjänst efter att vi önskat de. Vi fick efter att en kollega bytt jobb dela på de tider hon tidigare haft, vilket ungefär blev 1 pass extra till i månande för oss var. Så nu har chefen gjort ett helt nytt schema till oss alla, med  lite ändrade tider på passen och ökad tjänst för oss, tummen upp för de!


Så i dag när jag är ledig tänkte jag sova länge, men vid strax efter halv åtta vaknade jag och var klarvaken. Bestämde mig då för att gå ut och gå en sväng, gick ju elljusspåret i måndags med Emanuel och då de gick bra tänkte jag att jag gör de i dag med. Så jag snörade på mig skorna och satte på en ljudbok och traskade iväg. Gick bra och en halvtimme och 2 kilometer senare var jag hemma igen. Lite lagom svett och utan ont i höften, jag hoppas de håller!

Nu sitter jag och skriver scoutprogram för hösten, var på scouterna i går och träffade mina fina utmanar tjejer och vi planerad in vad de vill göra i höst. Så nu ska jag renskriva de sista och skicka iväg programmet till dem. 


 




Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards