kraken

Alla inlägg under augusti 2014

Av kraken - 7 augusti 2014 17:16

Har "lekt" i min lilla söta lekstuga i dag. Efter att jag städat i köket, sorterat i skafferiet och slängt de som var för gammalt, hällt ihop de 3 påsarna med ströbröd till en, hällt i de 4(!) burkarna med bakpulver till två och sköljt ur gamla ketchupflaskor och mjölkpaket kom jag på att jag ska tejpa ihop, torka ut och ställa in de tomma paketen i min lekstuga. Så kan de barn som ska leka där på riktigt (inte bara inreda haha) använda dem i sin lek. Blev så fint så :)

Av kraken - 7 augusti 2014 14:53

Jag överlevde tand-utdragninden i går. Med två alvedon på kvällen efter att bedövningen släpp mådde jag rätt bra. I dag är jag lite öm i såret i munnen, men i övrigt mår jag prima.
I dag har jag fortsatt donat hemma, städat i skåp och lådor i köket, tvättat lite och lagat mat, allt till ljudet av en ljudbok om kärlek, svek och mord på 1300-talet. Spännande värre.
Sen har jag tömt och räknat min och Emanuels samling av småpengar, det kan löna sig att samla på mynt, nästan 900kr har vi skramlat ihop.
Nu ska jag fortsätta dona, och förbereda för en helg med jobb.

Av kraken - 6 augusti 2014 10:15

Är ledig i dag och håller på att dona hemma, tvättar och städar lite. Men vid två har jag tid hos tandläkaren. Ska dra ut en visdomstand och jag bävar! Alla säger ju att det gör så fruktansvärt ont... Så jag har bett Emanuel följa med och köra, för jag vet ju inte hur jag kommer må efteråt. Och det känns skönt att ha honom med. Fy och blä!

Av kraken - 5 augusti 2014 10:05

Nu är det jobb som gäller. Började jobba förra veckan, men jobbade bara ett dygnspass så de räknades knappt :)
Men denna veckan drar jobbet igång på riktigt. Jobbar i dag och sen hela helgen. Hade absolut inte gjort ont med några fler lediga dagar, samtidigt känns det skönt att komma tillbaka till rutinerna. Tråkigt eller hur! Men jag gillar att det finns lite rutiner. Tror de flesta gör de. Men nu måste jag nog göra mig iordning inför jobbet.

Av kraken - 3 augusti 2014 21:18

Nu är jag i stort sett klar med renoveringen av min (vår) lilla lekstuga. Jag har rivit ner den gamla skavda och söndriga tapeten och spacklat upp väggarna och målat väggar, tak och fönster. Vi hade en burk färg kvar från renoveringen av huset. Så den tog jag till lekstugan med. Jag har även rustat upp min gamla leksaksspis som jag hämtade hem från mamma, köpte en burk vit lackfärg som jag fyllde i det vita med, den använde jag även till bordet som jag köpte på loppis. Sen hade vi lite gamla hyllor hemma som jag satt upp. I övrigt har jag plockat ihop lite sådant som blivit över här hemma när vi flyttade in i huset, skålar och krukor, hyllor tavlor, ljusslinga (solcells), färg och tygbitar som jag sytt gardiner av.  

Det jag köpt nytt är en liten burk lackfärg, en tub spackel (köpt på smålänningen), hyllplanet som jag använder som bänkskiva, skålen som jag har som diskho (båda köpta på Rusta) och leksaks grytorna och stången de hänger på, och korgen med tyg-mat som jag köpt från ikea. Sen har jag köpt lite bestick, glas, muggar, bordet och en kakform från Erikshjälpen och loppis. Allt som allt för runt 500 kr och det är jag rätt nöjd med. 

Det enda som saknas nu är någon typ av kran till min diskho och stolar till bordet. Kanske något golv också, om jag hittar något billigt sådant där klick/plast golv, eller plastmatta. Får vänta och se om rusta rear ut sina plastmattor nu efter sommaren. För som golvet är nu är det fullt med färgfläckar och annat skit, tycket inte det var lönt att täcka golvet när jag målade. Men nytt golv får som sagt bli om jag hittar något billigt. 


     

Av kraken - 3 augusti 2014 17:45

I dag har jag kokat gelé så det stått härliga till. Var hos familjen Svensson i Bredaryd och jag och Karoliina hjälptes åt att koka en rätt stor sats. Blev 4 liter färdig gelé (tycker jag är rätt mycket i alla fall, fast vi delade på det sen). Jag har aldrig kokat gelé innan, så det kändes gott att ha Karoliina med som i alla fall kokat någon gång innan. 


I kväll sen har jag och Emanuel bekämpat getingar här hemma. Vi har ett bo under panelen ovanför vår ytterdörr och sen en massa, massa kring vårt äppelträd. Vi hängde upp getingfångare som vi köpte på smålänningen här om dagen, små glasburkar med upphöjt hål i botten som man häller lite outspädd saft i. Så fastnar getingarna där sen. Efter bara en timme var båda vi hängt upp fulla! Så vi fick tömma dem och hänga upp dem igen.


 


Getingfångare


 


Av kraken - 2 augusti 2014 11:54

I går var jag på High Chaparral med syrran och barnen. Vi såg på cowboys, hästar och western showen (som var bättre med mer pang, pang, och go i än förra gången vi var där. Även om det fortfarande var samma show som sist, men då var det inte högsäsong och det märkets tydligt) Vi åkte ångbåten och såg bisonoxar, och indianer. Vi var i Mexiko byn och tittade på Zorro och svärdfäktning och barnen fick både autograf av Zorro och fick ge honom en kram. Man får ju passa på att åka till chappen när man ändå går in gratis (Alla i GGVV regionen gör ju det om man kan visa upp att man bor här)

Emanuel kom ut efter att han slutat jobba och vi fikade och baren lekte av sig i den lilla western staden. På kvällen sen var vi hos syrran och åt mat och kollade på film. En väldans mysig dag! =)


 

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards