kraken

Alla inlägg under augusti 2014

Av kraken - 18 augusti 2014 18:44

I dag har regnet bara öst ner non stop hela dagen. Men jag hade bestämt träff mer pappa för lunch på stan i dag. Så det var bara att plocka fram paraplyet och gummistövlarna och trotsa rusket.
Vi hade en härlig eftermiddag på stan jag och min far. Jag bjöd på lunch och vi pratade om allt möjligt. Älskade pappa!
I kväll har jag och Emanuel hängt i soffan och tänt i kaminen för att mota bort kylan och regnet med massa mys. Älskar vår kamin!

Av kraken - 17 augusti 2014 19:42

I dag hade vi ett litet kräftkalas här hemma. Svärmor och svärfar var här och åt de kräftor vi kokade i fredags. Gud så gott de var!! Och det är inte alls svårt att koka kräftor, hur lätt som helst. Det går till och med alldeles utmärkt att koka med ljus öl. Det blir mer fyllig smak med mökt öl, men ljus går också fint, för de testade vi i fredags natt haha. Vi fick ju tag på några kräftor och jag tyckte så synd om de små stackarna att de skulle behöva ligga där i en balja hela natten i väntan på kok, bara för att vi inte hade porter öl.(Men om du ska ha dem liggande över natten tills du kokar dem, ska du INTE ha dem i vatten, de gör åt så mycket syre i vattnet att de tar slut fort och de dör, de klarar sig bättre utan vatten) 


Mitt recept för kräftor:

Till ca 1 kilo levande kräftor

2 liter vatten
1 1/2 flaska (33cl) porter öl

1 dl grovsalt

1 msk strösocker

en "dutt" flytande honung
1/2 guld lök delat i två

2-4 stora dillkronor

Häll i allt i en stor gryta och koka upp, se så allt salt och socker löst upp sig.

Ha sen en till gryta med vanligt vatten som stormkokar, lägg i kräftorna med huvudet först, inte för många åt gången och låt koka 2-3 minuter (så de dör)

Lägg sedan i kräftorna i den kokande lagen och låt koka 4-5 minuter till. Lägg upp dem i en form eller liknande och häll spad över, så det typ täcker och låt stå kallt i kylskåpet minst ett dygn innan du kalasar på  dem. 

Anledningen till två grytor är detta: när du kokar kräftorna och de dör, så bajsar de i vattnet och för att slippa ha en massa kräftbajs i din kräftlag så har du två grytor. 


 

Av kraken - 16 augusti 2014 01:43

I dag när Emanuel kommit hem i från jobbet så packade vi in fika, mat och hans dykgrejer i bilen och åkte upp till Jönköping. Där mötte vi upp en kompis som också dyker och så drog vi vidare till Ödeshög.
Pojkarna dök och jag satt på klipporna och läste en bok och njöt av utsikten. Sen grillade jag korv lagom till dom kom upp, så åt vi och tjötade lite innan de gjorde ett dyk till.
De var mörkt när vi åkte hem och jag luktade lägereld och korv och var sjukt nöjd med dagen.
Men ännu bättre skulle de bli! För på vägen hem fick vi tag i lite nyfångade kräftor. Dem har vi kokat nu i kväll. För att ställa sig och koka kräftor halv ett på natten är inte alls konstigt haha.
Men jag tyckte synd om dem, att de skulle ligga i en balja och kravla hela natten. Så nu är klockan halv två och vi har precis ställt in alla nykokta kräftor och kräftlagen i kylen.

Av kraken - 14 augusti 2014 22:52

Jag har jobbat kväll i dag 12-22 fullt ös hela dagen, men det har varit en rolig dag så det har gått så bra så. Sen blev det vist ett passbyte nästa vecka, så jag ska jobba torsdag istället för måndag, de löste mycket på jobbet och innebar en hel veckas ledighet för mig, tummen upp för de.

Sen innebar det dock att jag måste ringa och ändra in tid hos sjukgymnasten på torsdag, jag hade ju glömt att jag hade den när jag sa ja till passbytet. Men att ändra den tiden hinner jag ju när jag är ledig så mycket. Frågan är ju bara om jag ska passa på at hitta på något roligt nu när jag är långledig. Kanske åka till Halmstad och se på Titanic utställningen där, har ju tänkt göra de hela sommaren. Någon som vill följa med?







Av kraken - 13 augusti 2014 18:44

Jag har fyndat en jätte fin skänk i dag, på nätet. Begagnad men i jätte fint skick, ett litet jack vid lådan annars är den som ny. Den står nu så fint så i vårt kök och jag är så galet nöjd! (Om Emanuel är lika nöjd är en annan historia haha) Nu saknas bara en stor fet klocka att ha ovanför på väggen så är vårt kök komplett. 


 

Av kraken - 12 augusti 2014 12:00

I går var jag i Nässjö med syrran, hon skulle skriva in sig på en kvällskurs där. Och medan hon var på inskrivning strosade jag runt i lite affärer, hittade en jätte fin, enkel grå kjol jag köpte. Den är grå med svarta detaljer, precis perfekt lång och jätte skön. Så den ska jag ha på jobbet i dag. 

När jag kom hem från Nässjö i går var Daniel, Maria och Elton på besök, de hade varit i Värnamo. Så de kom förbi på vägen hem. Mysigt att äntligen få se dem tillsammans som en familj, med massa kärlek att dela med varandra och sin son.
På kvällen sen så var jag och Emanuel hos mamma, vi hjälpte henne med att skruva ihop en skohylla och kolla på ny bil. Sen tog jag hem resterna av de gamla leksaker och böcker och mina gamla barnkläder jag haft stående hemma i mammas källare. Jag och mamma rensade där för ett tag sedan och lite har jag redan tagit hem, min gamla leksaks-spis jag nu har i lekstugan till exempel. Nu tog jag hem resten av sakerna, dom kan ju lika gärna stå på våran vind som hemma i mammas källare, så får hon plats med sina egna saker istället. 

I dag har jag inte gjort så mycket, bara förberett mig inför ett dygn på jobbet, packat jobbväskan och förberett mat, sen kom pappa på visit. Han hade varit i Reftele med motorcykeln och kom på kaffe på vägen hem, mysigt värre. Sen har jag sorterat och börjat tvätta den kartong med mina gamla barnkläder jag fick med mig från mamma i går. Roligt att gå igenom allt, vissa kläder kommer jag till och med ihåg att jag haft. 


 

Av kraken - 10 augusti 2014 21:46

I dag kompade jag ut lite tidigare från jobbet för att kunna följa med Emanuel och hans föräldrar till Landvetter för att möta upp Emanuels bror och hans familj.
Det är nämligen så att de för tre veckor sedan åkte de ner till Sydafrika för att hämta sin son Elton. Vi har väntar och längtat så här hemma. Och i dag kom dom hem, med världens sötaste lilla charmtroll!
Maria och Daniel är så fina föräldrar och Elton känns redan som en självklar del i familjen! Så roligt!
Välkommen hit och välkommen in i familjen Elton!

Av kraken - 10 augusti 2014 01:03

I helgen är det jobb som gäller, jobbade kvällen i går och nu i dag jobbar jag dygn tills i morgon. Har varit en lugn helg på jobbet. Vilket känns väldigt skönt, för jag har varit trött och lite förkyld.
Borde sova nu egentligen (har sovande jour mellan 24.00-07.00 på helgen) men har precis varit uppe och delat ipren till en kille med huvudvärk och schasat två andra killar isäng (då de ske upp rätt tidigt i morgon).
Men nu ska jag se till att få lite sömn! Ska bl.a uppdatera medicin listor och städa medicinskåp i morgon och då är det viktigt att ha koll och inte vara för trött!
Natti natti

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards