kraken

Alla inlägg under november 2012

Av kraken - 13 november 2012 11:44

I söndags när vi hade mys/pyssel kväll hos Elina så lärde jag mig på nytt att virka, har kunnat när jag var typ tio (mormor lärde mig) men har sedan glömt bort lite hur man gör. Eller framför allt hur man börjar.
Mikaela hjälpte mig att komma igång och tro det eller ej, men det blev en liten mössa! Helt ok faktiskt. Är lite stolt över mig själv och sitter nu och funderat på om jag inte ska försöks virka en mössa till mig själv med.


Här är mössan, vad tycks?


     

Av kraken - 11 november 2012 14:45

Dagens predikan och gudsjtänst gick bra. Över förväntan så det känns väldigt gött.

Nu har jag, Emanuel, mamma, syrran och Gotte precis ätit pizza, smaskigt värre. Så god mat och en bra predikan känns som en bra början på min semester.

Senare i kväll ska jag hem till Elina och ha pysselkväll med henne och Mikaela. Myspys!

Av kraken - 10 november 2012 20:31

I dag har jag varit på fem års kalas och sedan jobbat till nu typ. Vi har haft basar och auktion i kyrkan i dag. Handlade på mig några smågrejer och några lotter vilket resulterade i både ett första och ett andra pris i samma lotteri. Kul haha.


Auktionen i full gång

 

Vantar utan fingrar, super fina! Bästa köpet i dag tror jag.


  

Första och andra pris i lotteriet (ett av dem)

 

Köpte lite hemlagad sylt.


 

En söt liten krans att ha på dörren fick följa med hem.


 

Likaså denna fina plantering.

 

Av kraken - 9 november 2012 13:16

Att skriva predikan alltså, inte det lättaste kan jag tala om! Men nu är jag snart klar. Nu återstår det "bara" att försöka plugga in den med. Skönt att jag har så himla mycket tid att göra det... eller inte!

Galet vad mycket jag har att göra den här helgen! I morgon har vi basar och auktion i kyrkan hela dagen så då kommer jag definitivt inte hinna. Och i dag måste jag fixa klart allt det andra inför gudstjänsten, typ få upp lovsångs texterna på powerpoint och förbereda inför kvällens tonår och kanske om jag har tur hinna äta lite lunch med.... Nej bästa att fortsätta skriva så jag blir klar någon gång. 


Av kraken - 7 november 2012 11:26

Kan man säga god morgon halv tolv en onsdag? Satt uppe halva natten och jobbade, skrev andakt till den kristna skolgruppen som jag ska träffa nu om en lite stund. Och så försökte jag plita lite på min predikan och planera inför gudstjänsten till söndag, kom i säng först runt två. Så var trött i morse och steg upp först vid tio. Nu har jag käkat frukost och gjort mig inordning och förberett för kvällens jobb på safe och ska springa iväg ner till skolan.

Så tjingeling! 

Av kraken - 6 november 2012 22:20

Hur mycket ska och kan en offentlig person egentligen dela med sig av sitt liv. Vad har andar rätt att veta, vad anser folk ha sig rätt att veta och vart sätter man egentligen gränsen?


Som offentlig person inom kyrkan så upplever jag ofta att man granskas in i sömmarna i alla möjliga situationer och det är oerhört svårt att få vara privat. Att bara få vara jag Nathalie

Självklart kan jag inte bete mig hur som helst varken i jobbet eller som privatperson. Jag är en förebild och en person som många ser till, se upp till och förväntar sig vissa saker av, ovett om jag jobbar eller inte.

Och jag får många gånger tänka mig för i vad jag gör, eller inte gör. Hur det ser ut och på vad folk ska tänka och tycka. Extremt mycket mer än i något annat jobb jag haft, något som jag just nu upplever som skitjobbigt.


Jag delar i mitt jobb med mig så otroligt mycket av mig själv och mitt liv och någonstans blir det lätt att bli avtrubbad och glömma bort att värna om sig själv eller ibland värja sig mot frågorna som kommer. Man svarar på saker som man egentligen inte alls vill dela, för "jobbet som ungdomsledare är inget jobb utan en "livsstil" och då har man inget privatliv". (Jo många tycker skrämmande nog så, helst vill jag bara kräkas när jag hör det!)
Men sanningen är den att jag faktiskt inte behöver dela med mig av allt, jag ska få ha rätt till ett privatliv och någonstans går ändå gränsen för vad jag anser är ok att dela med sig av. 

Även om andra gärna berättar vad de gjort på tex sin semester så måste det samtidigt vara ok för mig att inte göra det. Oavsett om jag är en offentlig person eller inte. 


//Bitter fitta


Av kraken - 5 november 2012 12:44

På söndag ska vi har "tonårsgudstjänst" där tonåringarna får utforma gudstjänsten, välja sånger, läsa inledningsord och så där. De har även bestämt att jag ska predika... Något som jag aldrig gjort innan. Så jag har suttit nu i en timme och försökt skriva ihop i alla fall en början till en predikan. Kan säga att det går sådär. Gudstjänsten har tema förlåtelse och det känns som ett bra tema och en bra utgångspunkt för en predikan. Men galet vad svårt det är att få ihop något vettigt... att skriva andakter och prata där är inga problem. Men att skriva en predikan (som egentligen är en lång andakt) är ju skit svårt och otroligt mycket större känns det som. 

Tur att jag har tills på söndag på mig i alla fall. 

Av kraken - 4 november 2012 22:21

De va så det hängde ihop ja!

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards