Direktlänk till inlägg 19 februari 2012
Tänkte lägga upp ett recept på världens enklaste bröd. Gott är det också! Inget knåda, inte massa jäsning under bakduk eller annat kladd. De här brödet tar ungefär 5 minuter att sno ihop.
Anna lipma
Detta recept ger tre limpor.
Du behöver:
1 lite fil
4 dl sirap, det går bra med både ljus och mörk, men jag tycker mörk är godast.
2 liter rågsikt
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk brödkryddor
3 smörade och "börade" formar
Blanda filen och sirapen, blanda alla torra ingredienser utom mjölet och häll i smeten. Börja sedan hälla i 15-7 dl av mjölet. Det är inte säkert du behöver riktigt allt, smeten ska vara tjock men ändå så pass rinning att du kan hälla upp den i formarna. Blanda och häll ev i resten av mjölet. Häll upp smeten i formarna. Smeten ska täcka ungefär halva formen.
Grädda i ugnen på 100 grader i 45 minuter höj sedan ugnen till 175 grader och grädda ytterligare en timme.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|