kraken

Alla inlägg under november 2011

Av kraken - 24 november 2011 16:35

I dag är jag mycket gladare än vad jag var i går. Kände att jag bara behövde skriva av mig i går och få ur mig allt det där som ligger i huvudet och snurrar.


I dag blev det julstädning i alla fall, tänkte väntat tills i morgon. Men hade ett par timmar över efter lunch. Så nu är här rent och fint, både dammsugit, dammat, torkat golven och satt upop mina julstjärnor.

Lite julstämming blev det allt. Nu är det bara snön som fattas.


I kväll ska jag ha tjejgrupp här hemms hos mig (precis som vanligt på torsdagar) ska bli mysigt. I kväll ska vi göra ljuslykort och sedan ha andakt om att Jesus är ljuset. Att vi kan välja att ha honom i våra liv och ge ocj ljus. Och så ska vi prata om förlåtelse. Tror det blir bra =)


Men nu ska jag vila lite innan vi börjar vid sju.


Min adventsljusstake 

   

Av kraken - 23 november 2011 21:11

Har haft en ganska skön dag i dag, har försökt ta det lite lugnt, slappa efter jag kom hem. Plockat fram jullådan i förrådet och tittat igenom vad jag ska plocka fram i år. Har en ganska obetydlig "julsamling" med tre adventsstjärnor, fyra små tomtar, en ängel, några juldukar och min adventsljusstake som jag pyntat med ny mossa och nya ljus. 

Blev fint =) Men väntar med att sätta upp stjärnorna i fönstren tills på fredag. Då är jag ledig hela dagen och hade tänkt julstäda ordentligt här hemma. 


Kvällen däremot var inte lika rolig. Var på UR (ungdomsråd) i kyrkan och gick igenom våra barn och ungdomsverksamheter.  I och med de julfester, söndagsskolans luciatåg och annat skoj som står för dörren. Själva mötet i sig var det inget fel på, var trevligt och vi gick igenom allt som skulle gås igenom.

Men när jag satt där och vi skojade och skrattade lite så kände jag mig sådär utanför som man kunde göra när man var liten. När man var med ett gäng kompisar fast egentligen inte var en i gänget, utan bara hängde på, sådär på sniskan liksom. Var inte ovän med någon, men egentligen inte vänn med någon heller. 

Man var för töntig för att vara med, men de man var med var ändå inte så elaka att man inte fick sitta vid deras bord.

Precis så kändes det i kväll. Satt där med ett gäng som känt varandra super länge. De skrattade och skojade med interna skämt och där satt jag som ett fån, liksom på sniskan och försökte skratta på rätt ställen.

Jag hatar att känna så, hatar att jag gör mig själv sådär obetydlig och jag hatar att jag låter min dåliga självkänsla ta över. Att jag minns och ramlar tillbaka i den där rollen med utanförskap skrivet i pannan.

Men tyvärr så känner jag ofta så i församlingen. Det är svårt att ta sig in, bli en del i församlingen. Man hänger liksom där på sniskan, inte utanför men inte heller innanför. 


I själva verksamheterna märks det inte. Där är jag en ledare med mina ledarkollegor och där ha vi vår egen lilla gemenskap. Men sedan, i de större sammanhangen då är man mer utanför än innanför. Det är jobbigt, för jag vill ha och behöver en kristen gemenskap. En sådan man "ska" ha i en församling. Där jag känner mig välkommen och kan finna en varm gemenskap. Och just nu är det något jag saknar så fruktansvärt mycket. När jag kan, jobbar och tar mig tid, då är allt bra. Men när Jag behöver tid och gemenskap, få tillbaka, då finns den knappt.


Tyvärr känns det lite lika dant i mitt privatliv just nu. Mina vänner bor "långt" bot och vill eller kan inte ta sig hit. Det tar emot att säga det. Men oftast känns det som att det oftast är viljan som saknas. Inte tiden, barnavakt eller pengar. För när jag åker till dem finns allt det där. Och jag har ju alltid både tid och pengar att åka. Och när jag inte har det, ja då ses vi helt enkelt inte. 

m

m

m

Underbart med gnäll och ledsna ord såhär på kvälls kvisten, eller hur. 

Men har ont, är ensam och på dåligt humör. 



 


   

Av kraken - 23 november 2011 14:27

I dag fick jag stiga upp tidigt (tidigt för mig alltså, halv åtta) för jag skulle in till Värnamo och byta till vinterdäck på bilen. Eller nej det var en lögn, pappa skulle byta däck på min bil. Tack pappa! Så nu är jag redo för både vinter och snö   

Efter de åkte jag till vårdcentralen och fick bekräftat att jag har inflamation i mitt vänstra knä. Överansträngning, antagligen för att jag haft så ont i höften och då överansträngt knät i andra benet. Så det blir vila och antiinflammatoriskt i en vecka.


 


Av kraken - 22 november 2011 16:10

Skulle egentligen haft home party med Lving and Room i kväll, men det var för få anmälda. Så jag ställde in det. Vi behöver vara i alla falla vara 6-7 st och nu när 3 st blivit sjuka och två avbokat så var vi bara fem kvar. Och det är lite för lite. Men mamma och syster ska komma på kvällsmat vid sex i alla fall. Ska bli mysigt  



Av kraken - 21 november 2011 21:01

Finns egentligen bara ett tv-program som jag följer på tv och det är ensam mamma söker. 

Hinner aldrig kolla på tv på kvällstid annat än på måndagar, då jag jobbar så mycket kväll.

Men i kväll så var det sista avsnittet och det var ju självklart spännande och se vem som valde vem.

MEN sedan visar det inte vilka alla valt, utan man får gå in på tv3.se för att se vem pappa Martin valde. 

VAd sjutton!! Blev skit sur, kan de inte bara visa allt på tv nu när jag sitter här nerbäddad i soffan.

Se slutet på nätet, as skit kass, blev skit irriterad. Speciellt när man inte kommer in på sidan.

ÅÅÅ dumma, dumma tv tre!

Av kraken - 21 november 2011 14:19

  • Tagit mig en rejäl och välbehövlig sovmorgon.
  • Städat
  • Tvätta
  • Diskat
  • Värmt en matlåda till lunch
  • Fixat lite inför morgondagens Living and Room party som jag ska ha.
Kvar att göra i dag är att:
  • Tvätta bilen 
  • Baka tills i morgon
  • Och sedan bara slappa resten av dagen  


    Jag och kollegan Mikaela i Stockholm på ungdomsledar dagarna. 
     

      

Av kraken - 20 november 2011 22:37

Man kan ju lugnt säga att jag har haft en fullspäckad helg efter att jag kom hem från Stockholm. 

Konfahelg med konfirmanderna, en tripp in till akuten med luxerad höft natten mellan fredag och lördag, hemma igen halv fem på morgonen.


Bestämde mig för att sova några timmar och sedan tillbaka ner till kyrkan för mer konfaläsning på lördagen. Höften luxerade när vi hade övernattning med konfirmanderna i kyrkan, några av dem vaknade ju och såg alltihop med ambulans och grejer. Så jag ville att de skulle se att jag mådde bra efter omständigheterna.

När alla konfirmanderna åkt hem så åkte jag också hem, sov ett par timmar innan vi åkte på ett mycket bra ungdomsmöte i Gislaved på kvällen JG.


Därifrån åkte vi vidare till Värnamo för att tillsammans med några av ungdomarna delta i street church arbete, var inte hemma förrens vid två efter att jag kört hem alla tjejerna. Ockå roligt, har aldrig varit med street church innan, så det var intressant att få se och delta i deras arbete. Träffa debland annat en gammal kompis som jag fick ärna att be för. Om inte annat så gjorde det hela kvällen =)


I dag söndag lyckades jag trots ganska lite sömn komma ur sängen och gå på den ekumenisk gudstjänst vi hade i svenska kyrkan i, därifrån åkte jag vidare direkt upp till tre björkar (kyrkans sommarhem skulle man väll kunna kalla det, även om vi använder det året runt) för att ha återträff med förra årets konfirmander. Kom hem vid fem, helt slut.


Så nu sitter jag alltså som en urvriden disktrasa i soffan och har kollat på de fyra första avsnitten av Grimm, en riktigt bra serie tycker jag   


 

Av kraken - 15 november 2011 17:18

Nu är vi framme i huvudstaden, inkvarterade i korskyrkan och har haft första lektions passet. Känns otroligt gött, även om det blev en lång resa hit med försening på två timmar. Men som sagt, nu är vi framme och jag ser fram emot en härlig vecka med undervisning, praktiska övningar, fantastiskt fina ungdomsledar kollegor från hela distriktet och Gud :)

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards